Czy sok winogronowy oferują te same korzyści zdrowotnych, jak czerwone wino
Czy sok winogronowy oferują te same korzyści dla zdrowia, jak czerwone wino? Dobrze krótka odpowiedź brzmi: nie, to nie. Właściwie sok z winogron i czerwonego wina są mile od siebie z punktu widzenia zdrowia. Jednak sok winogronowy ma te same antyoksydanty jak czerwone wino, a właściwie więcej niż 60% wszystkich win.http://ogrodytarnow.pl/pl/oferta
Z perspektywy antyoksydacyjnej one wypadają tak samo. Obaj mają resweratrol, witaminy i minerały – ale nie w tych samych ilościach. Czerwone wino zawiera również kilka składników mineralnych, które winogronowy nigdy nie będzie mieć i to dlatego, że pijawka do wina w procesie fermentacji od dębowych beczkach. Proces fermentacji zabija również kilka cukru w ??winie; zważywszy, że sok ma wiele naturalnych cukrów. Czy uważasz, że niektóre soki owocowe ma za dużo cukru w ??coli?
Kolejna duża różnica między sokiem z winogron i czerwonego wina jest „po otwarciu” cechy. Po otwarciu produkt, który cechuje antyoksydantów, wolne rodniki w powietrzu rozpocząć natychmiast atakują i są neutralizowane przez antyoksydanty. Raz przeciwutleniacz neutralizuje wolne rodniki – nie można tego zrobić w organizmie. Zatem największa różnica jest więc zawartość odżywczą ostatniej szkła.
Najprawdopodobniej będziesz otwarciu słoika soku kilka razy zanim dojdziesz do ostatniej szkła. Koneserzy wina najczęściej wypić butelkę w jednej siedzi na kolację z przyjaciółmi i rodziną. Za każdym razem, sok jest otwarty, to staje się coraz mniej zdrowe. Wino zamknięto i pili w jednym ustawieniu, więc użytkownik dostaje wszystkie korzyści naraz.
Zawartość resweratrol jest w obu, a ponieważ białe wino ma niewiele do resweratrolu – sok winogronowy bije jej ręce w dół. Wzywam was, aby dowiedzieć się więcej na temat wartości odżywczej winogron na http://www.benefits-of-resveratrol.com/nutrient-value-of-grapes.html a także skład chemiczny wina pod adresem http: // www. benefits-of-resveratrol.com/chemical-composition-of-wine.html
Dan Morris – Antioxidant Badacz, właściciel i założyciel Benefits-Of-Resveratrol.com i innych stron informacyjnych żywienia oparte.
Artykuł dzięki: