Wlasciwosci wina

Wlasciwosci wina

Czekolada może zmniejszyć stan zapalny

Zapalenie. To jest coś, czego wszyscy doświadczeni w jednej czy inny sposób. Być może była to wysypka, niestrawność, skręconą kostkę, a nawet ból gardła. Niezależnie od przypadku, wynik jest zwykle o takim samym opuchlizna, ból i zaczerwienienie. Zapalenie może być dobre, to reakcja organizmu na urazy i choroby. Zwiększona cyrkulacja, obrzęk, ciepło, a nawet ból powoduje to faktycznie pomagają organizmowi leczyć. Jednak długotrwałe zapalenie może stymulować proces chorobowy. Zapalenie może być niewielkie lub może być czymś, co prowadzi do przewlekłego stanu zapalnego, co może prowadzić do poważnych chorób, takich jak choroby sercowo-naczyniowe, nowotworów, zapalenia stawów, fibromialgii, otępienie i inne.

Niektóre z przyczyn zapalenia są infekcje wirusowe i bakteryjne, stres, toksyny, wolne rodniki uszkodzenia, powtarzane urazy i alergeny. Nic więc dziwnego, inny przyczynia się do zapalenia jest wysokiej zawartości tłuszczu, cukru wysokiej i wysokiej zawartości węglowodanów dieta. Posiłki bogate w cukier i tłuszcze zostały uznane przez University of Buffalo, aby zwolnić wolne rodniki w krwiobiegu, a ostatecznie zwiększyć stan zapalny w organizmie. Więc co możemy zrobić, aby zapobiec zapalenie?

Ponieważ stan zapalny może występować tak często, że ważne jest opracowanie inteligentnych nawyków. Tak często, jak można wybrać zdrowych tłuszczów, takich jak oliwa z oliwek do gotowania i sałatek. Wyeliminować lub ograniczyć stosowanie margaryny, skracanie, i częściowo uwodornionych olejów roślinnych, które są źródłami tłuszczów trans, a zrobić to samo z masłem. Jeść więcej ryb, zwłaszcza o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3. Omega-3 pomagają rozrzedzenia krwi, zapobiegają zakrzepom krwi i zmniejszyć stan zapalny. Zwiększyć spożycie ciemnej czekolady. Od czekolada ma funkcję przeciwzapalną, może skutecznie obniżyć ryzyko wystąpienia niektórych chorób i łagodzą stany zapalne. Mocne odżywcze polifenoli z kakao i acai wiadomo, że są zdolne do hamowania różnych mechanizmów zapalnych.

Przeciwutleniacze są znane zwalczać wolne rodniki, które są spowodowane przez stres, czynniki środowiskowe, zanieczyszczenie żywności, które jemy i zapalenia kursu. Większość ludzi nie wie tego, ale kakao jest uznana za jedną z najwyższych w diecie źródłem przeciwutleniaczy. Kakao ma prawie dwa razy przeciwutleniaczy czerwonego wina i do trzech razy więcej niż w zielonej herbacie.

Więc idź naprzód i zatrzymajcie się w zdrowym poczęstunkiem. Twoje ciało będzie dziękuję za to później!

Artykuł dzięki: